Tuottavuusaktivisti Reino Myllymäen blogi

Onnistunut Projekti osa TIVIA Stagen ohjelmaa Teknologia19-messuilla 6.11.2019

Share |

Keskiviikko 16.10.2019 - Reino Myllymäki


OP2019_teknologia19_olemme_mukana_798x120.jpg

Onnistunut Projekti 2019 -tapahtumaa kaavailtiin vuonna 2018 järjestettäväksi tammi-helmikuussa 2019, mutta sitten tapahtui muutos.

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry oli sopinut toukokuussa 2018 Suomen Messujen kanssa siitä, että TIVIA järjestää Teknologia19-messujen ICT-osuuden ohjelman. Aikaisemmilla Teknologia-messuilla ei tätä ICT-osuutta ollut ollutkaan, joten kyseessä oli eräänlainen päänavaus.

Ensimmäinen palaveri järjestettiin 23.11.2018 Messukeskuksessa. Koska TIVIAn toiminnanjohtaja oli juuri irtisanoutunut, eikä siis olisi tulevia messuja enää järjestämässä, päätettiin, että palaveriin osallistuu myös yksi hallituksen jäsen. Koska muut olivat estyneitä, minä lupauduin. Toiminnanjohtajan esteiden vuoksi olin lopulta yksin edustamassa TIVIAa.

En muista enää tarkkaan, missä vaiheessa päätin ottaa vastuun messujen ICT-osuuden koordinoinnista. Mutta tosiasiat olivat hyvin selvillä: uuden toiminnanjohtajan rekrytointi ei ollut vielä edes alkanut, itsellä oli alkamassa neljäs ja viimeinen vuosi TIVIAn hallituksessa; lisäksi olin TIVIAn vaikuttamistoimikunnaksi muuttumassa olevan tietoyhteiskuntatoimikunnan puheenjohtaja. Totesin talvisodan hengen mukaisesti, että kuka tämän tekee, jos en minä?

Ottaessani vastuun messujen ICT-osuuden koordinoinnista kerroin myös, että messujen ohjelman kokoonjuoksemisen ei tarvinnut olla uuden toimitusjohtajan ensimmäinen työ, vaan olin valmis hoitamaan tehtävää loppuun saakka. Lisäksi päätin johdonmukaisesti jatkaa sitä ajattelutapaa, jota olin kannattanut aikaisemminkin: liitto on yhdistyksiä varten eikä päin vastoin!

Kolme messupäivää, jotka katkaisee keskipäivän key note. Siitä tuli luontevasti kuusi osuutta kuudelle yhdistykselle. TIVIAn teemayhdistyksistä valikoituivat ohjelman järjestäjiksi luontevasti IT-kouluttajat ry, ICT Leaders Finland ry, Tietoturva ry ja Sytyke ry. Keskiviikon aamupäivään laitoin likoon omistamani Onnistunut Projekti -brandin ja ideointiyhteistyökumppaniksi saimme Onnistunut Projekti -tapahtumissa aiemminkin yhteistyökumppanina olleen Projektiyhdistys ry:n, jonka jäsen olen - ja myös TIVIA on.

Maanantain aamupäivän jätin alunperin henkireiäksi TIVIAlle, mutta luontevaksi ohjelman järjestäjäksi ilmoittautui sitten pääkaupunkiseudun alueellinen jäsenyhdistys MiitIT ry.

Ohjelman kokoonsaaminen ei ollut helppo juttu. TIVIAn jäsenyhdistykset olivat tietenkin tehneet jo toimintasuunnitelmansa vuodelle 2019, joten messuista oli tulossa "ylimääräinen juttu". Tarkoitus oli saada ohjelma pääpiirteissään valmiiksi ennen kesälomia ja halusin myös näyttää esimerkkiä. Keskiviikon 6.11. aamupäivän ohjelma valmistuikin ensimmäisenä, sitten saman päivän iltapäivä, tiistain iltapäivä ja niin edelleen.

Laitoin itseni likoon myös toisella tavalla. Päätin, että kaksi kirjaani julkistettaisiin messuilla. No, uuden teknologian käyttöönotto -teemainen kirjani, johon olin saanut Suomen Tietokirjailijat ry:n apurahankin - ei lähtenyt syntymään, mutta lento-onnettomuustutkinnan oppeihin perustuva kirja lähti. Kirja oli kirjoitettu jo enemmän kuin puoliksi, kun tajusin sijoittaa sen kakkososaksi vuonna 2011 ilmestyneelle Onnistunut projekti -kirjalle. Siitä tuli siis Onnistunut projekti. Osa 2: Lentoturmatutkinnan opit.

Tässä taustaa sille, mitä vajaan vuoden aikana on tapahtunut ja miksi Onnistunut Projekti -verkkosivut päivitettiin vasta myöhään. On ollut niin paljon puuhaa asian ympärillä, että kaikkeen en ole revennyt. Vieläkin on kirjan sekä tapahtuman kanssa tekemistä.

Tervetuloa Teknologia19-messuille erityisesti keskiviikkona 6.11.2019, jolloin on mielenkiintoista ohjelmaa tarjolla aamusta myöhäiseen iltaan saakka. Ja mikäli TIVIA Stagen ohjelma ei sytytä, mielenkiintoista ohjelmaa löytyy kolmelta muulta lavalta. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu vieraaksi, osallistuminen on ilmaista!

Avainsanat: onnistunut projekti, teknologia19, TIVIA, TIVIA Stage, Miitit, IT-kouluttajat, Projektiyhdistys, ILF, Sytyke, Tietoturva


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini